Het heeft even geduurd, maar dan is het moment dan ook eindelijk daar: Het allereerste album van Harold Habing is eindelijk klaar! Harold’s debuutalbum, ‘Alles kwiet’ genaamd, bevat tien nummers, waaronder de singles ‘Mooi Kwiet’, ‘Wat ik doe’ en ‘Mien va’, is een verzameling van liedjes met een serieuze boodschap en nummers met een grappige twist.

‘Humor is echt mijn ding, altijd zo geweest,’ verklaart Harold. “Wat ik tot nu toe aan het publiek heb laten horen zijn onderwerpen geweest die zowel een persoonlijke lading bevatten, maar ook heel herkenbaar zijn bij vele mensen. Er zijn veel mensen die een klote-relatie achter de rug hebben bijvoorbeeld en ook zijn er veel mensen die ook naar hun vader opkijken. ‘Wat ik doe’ is meer een standpunt die ik probeer te maken: Neem niet alles klakkeloos aan wat een ander zegt en vindt, verlies jezelf nooit en blijf vooral jezelf! Dit is ergens ook persoonlijk, want het is voor mij ook een levensles geweest!”

De nummers ‘Sophie’ en ‘Bliede’ vallen volgens Harold onder de categorie ‘humor-met-een-twist’, terwijl ‘Labello kwiet’ juist weer vanaf het begin grappig is. ‘Bovendien is deze heerlijk om te spelen’, voegt Harold er lachend aan toe.

‘Masker’ is een wat minder vrolijk, maar desalniettemin één van Harold’s favorieten: ‘Ik heb het nummer geschreven als een zeer rustig nummer, maar ergens dekte dat niet de emotionele lading. In de studio is er veel over nagedacht en samen met Tim Klaver, de virtuoos die zijn nummers heeft helpen ‘inkleuren’, is dit nummer geweldig uit de verf gekomen!’ Harold is daarom vooral blij dat dit nummer een opbouw kent, waardoor het nu beter tot zijn recht komt, zowel emotioneel als tekstueel.

‘Lieve lief’ valt helemaal in de buitencategorie; het lied is heeft een blues-sound en zorgt voor de nodige afwisseling. ‘Het album is daarom ook lekker variërend,’ weet Harold te vertellen, ‘en Lieve Lief is ook weer een lied waarin mensen zich kunnen herkennen. Laten we eerlijk zijn: We zijn allemaal wel eens verliefd geworden op iemand uit onze vriendenkring.’

Om het album te presenteren en te vieren dat het eindelijk klaar is, is er een Album Release Party georganiseerd op zondag 10 juli aan de Bokslootdwarsweg 20 te Emmen, het pand van Ruimtevrij. Eigenaar Bas Hahn heeft de nummers ondertussen vaker gehoord (want in dit pand zijn namelijk oefenruimtes waar Harold en zijn band geregeld repeteren) en heeft zijn pand ter beschikking gesteld voor dit evenement. Harold hoopt dat er veel mensen zullen komen: ‘Er wordt geen entree gevraagd, alleen maar vrolijke gezichten. Voor een ieder die geïnteresseerd is, wees welkom! Het start om 13.30 uur en we maken er dan een mooi feestje van! Drankjes zijn hier gewoon te koop, maar hou er wel rekening mee dat hier niet gepind kan worden.’

Mocht je willen komen, ‘koop’ dan je gratis kaartje op deze website. Je dient alleen je gegevens achter te laten, zodat de organisatie ervan op de hoogte is wie en vooral hoeveel personen er komen

Mocht je niet willen/kunnen wachten om de nieuwe nummers van Harold Habing dan pas te beluisteren; het album is nu te koop op deze website!

Tags

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *