Het nummer waar het eigenlijk allemaal mee begon: Mien Va. Zoals de titel doet verklappen is Mien Va geschreven voor Harold’s vader, Henk Habing. Terwijl Harold zich in 2019 stortte op het gitaar spelen en tekst schrijven, kwam dit nummer als eerste eruit. Zijn vader was toen (nog levend en wel) zeer te spreken met het nummer en van daaruit is Harold steeds meer liedjes gaan schrijven, zowel Engelstalig als wel in het Drents.
Zijn vader is in 2021 overleden. Als eerbetoon vond Harold dat dit nummer toch nog voor het uitbrengen van zijn album als single uitgebracht moest worden, al was het alleen maar voor social media. Ook RTV Drenthe pikte dit op en tijdens een interview heeft Harold dit openhartig besproken.
Luister hier terug naar dit gesprek, inclusief nummer:

Tags

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *