Ja, het heeft even geduurd (langer dan gewenst) maar nu is eindelijk de nieuwe single ‘Gien Chemie’ eindelijk uit. Het nummer waarmee Harold Habing vorig jaar (2022, red.) meedeed tijdens de finale van het Drents Liedtiesfestival, heeft een tijdje op zich laten wachten.

‘Ik had het ook liever eerder gepubliceerd’, is Harold’s reactie, ‘maar soms lopen dingen nu eenmaal anders dan gepland en heeft dit helaas even in de ijskast gestaan. Gelukkig zal het volgende nummer minder lang op zich laten wachten!’ Aldus de nieuwsgierigheid opwekkende woorden van Harold.

Gien Chemie heeft tijdens het Drents Liedtiesfestival de negende plaats als eindstand behaald. Harold zelf kijkt hier met gemengde gevoelens op terug: ‘Natuurlijk hoopte ik op een hogere plek, want ik sta helemaal achter het nummer, zowel de humor op tekstueel vlak als de muziek zelf. Maar het deed mij deugd dat ik zag dat het publiek me op de zesde plek had gestemd, ook al was dit maar een kwart van de uiteindelijke stand. En het feit dat we erbij zaten, moeten we ook niet vergeten. We hebben dit nu ook meegemaakt en dat was natuurlijk al een hele prestatie op zich!’

Op de vraag of hij dit jaar opnieuw een inzending zal sturen naar het Drents Liedtiesfestival, kan Harold alleen maar lachen en zeggen: ‘Hou het in de gaten, dan kom je er vanzelf achter…’

Tags

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *