Dwingeloo – Afgelopen zondag, 16 oktober, had ik de eer om mijn muziek ten gehore te mogen brengen aan de ervaren Drents-sprekende mensen. In het natuur omgeven dorp Dwingeloo werd de eerste editie van het nieuwe seizoen ‘Taal aan taofel’ afgetrapt. Samen met dichter Henk Huinink mocht ik het Drents gaan vertolken; hij vanaf papier in dichtvorm, wij vanaf bladmuziek.

Harold: ‘Heel eerlijk: Ik had gedacht dat mijn muziek te hard zou zijn voor de wat oudere generatie die deze dag de boventoon voerde, maar toch werd dit gewaardeerd. Ik ook met mijn vooroordelen… Hahaha! Bovendien vond een deel van de zaal dat er na de afgesproken tijd nog best een extra lied gebracht kon worden. Altied schier um te heuren!’

Met een ervaring rijker ging Harold samen met vriendin en band weer huiswaarts. ‘Ieder optreden heeft wel wat. Het is een mooi leerproces en ik sta altijd open voor feedback, zo ook hier. Erg leuk om uit diverse hoeken toch te horen dat ze me kenden van het Drents Liedtiesfestival!’ zegt Harold vrolijk.

Tags

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *